Stefan Boermans #3: Kansen gepakt en indruk gemaakt
25 mei 2021 

Stefan Boermans #3: Kansen gepakt en indruk gemaakt

In de vorige blog kon je lezen hoe het eerste toernooi in Mexico verliep. In deze blog lees je alles over het eerste toernooi.

Terugblik op Cancun #2 en Cancun #3

In de eerste week kregen wij het niet voor elkaar om onszelf te bewijzen. Maar in de Cancun Hub #2 lukte het wel ons om ons niveau te laten zien en kwamen we meteen lekker in de flow. In het derde toernooi wisten we het goede gevoel vast te houden. Beide kwalificatie wedstrijden werden gewonnen en in de eerste poulewedstrijd wisten we de regerend wereldkampioen Rusland te verslaan. Wat een kick gaf dat! Het werd helemaal mooi toen een week later we ook de als 5e geplaatste Polen met 2-0 wisten te verslaan.

Doelen waren al behaald na het winnen van de poule, maar we voelden ons lekker, we wilden meer! En meer lukte met als eindresultaat 2x de 5e plek. Vele internationale punten die zo belangrijk zijn voor de Olympische teams, maar vooral ook voor onszelf. We zijn begonnen aan de stijgende lijn in de wereldranglijst om over 3 jaar ons eigen grote doel te behalen: Parijs 2024.

Tijd om naar huis te gaan

Nadat de laatste wedstrijd tegen Amerika werd verloren wisten wij dat we 2 uur later al huiswaarts zouden gaan. Een snelle plons in het zwembad, het ondergaande zonnetje fotograferen en helaas dus de koffers inpakken. Onze tijd in Mexico zat er op, maar wat hebben wij genoten van deze kans. Sporten in een tropisch paradijs, witte stranden met helder blauw water. Gekke dieren zoals leguanen en pauwen die aan tafel kwamen. En het hotel, de venue en livestream waardoor familie, vrienden en beachvolleyballiefhebbers vele wedstrijden konden volgen tot diep in de nacht.

Op naar meer

Thuis aangekomen wisten we wat ons te doen staat. Doorgaan met het harde werk! Een dag na thuiskomst zaten wij al weer aan de gewichten en enkele dagen later herpakten wij ook de baltrainingen. Onze focus ligt nu op de volgende toernooien, waar we al snel weer heen gaan. Namelijk de FIVB 4star World Tour in Sochi, Rusland en vervolgens door naar Ostrava in Tsjechië.

Wij zullen ons beste spel proberen neer te zetten om vanuit de kwalificatie door te groeien naar de Main Draw.
Elke wedstrijd begint weer op 0-0, dus kansen genoeg!! Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Volg ons via social media terwijl wij en de andere Nederlandse toppers de strijd weer aan gaan!

Toernooi informatie Sochi

Programma & uitslagen:
https://en.volleyballworld.com/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1018

Reactie plaatsen