Stefan Boermans #2:  1 down 2 to go
23 april 2021 

Stefan Boermans #2: 1 down 2 to go

In de vorige blog kon je lezen hoe de voorbereiding richting Mexico verliep. In deze blog lees je alles over het eerste toernooi.


Aankomst  in Cancun

Bij aankomst in Cancun werden wij (BTN Heren) op het vliegveld opgehaald met verschillende taxi-busjes. Zo konden wij al direct coronaproof van elkaar naar het hotel afreizen. Na het inchecken hadden we direct een corona test getrotseerd. Deze werd in tegenstelling tot Qatar (30+ uur) al binnen 1 nachtje slapen voor het ontbijt afgeleverd. We kregen onze accreditatie en mochten we het resort op.

Na een kleine wandeling en te vroege duik in het zwembad en het strand werd al snel duidelijk dat we nog niet ‘buiten’ mochten komen tot na de antigen test na 4 dagen. Hadden we nu al de regels overtreden? Er werden wat waarschuwingen uitgedeeld omdat andere landen/teams ook al foutjes hadden gemaakt. Toen duidelijk werd dat het de eerste paar dagen het zelfs niet was toegestaan om buiten je trainingstijden rond te lopen besloten Yorick en ik ons op de kamer op te sluiten.

Gelukkig kwam de uitslag: de Antigen test is negatief, dus we mochten eruit!!


Tijd voor het eerste toernooi

Na de eerste baltrainingen in het zonnige en vooral winderige Cancun en de krachttrainingen, voelden we ons klaar om aan het toernooi te starten. Onze eerste wedstrijd in de kwalificatie werd gespeeld tegen Krattiger/Breer uit Zwitserland. Geen onbekenden, omdat zij in Utrecht bij King of the Court met de kroon huiswaarts gingen, wisten wij wat ons te doen stond.

Videobeelden werden bekeken, tactische plannen werden gemaakt. Wij dachten er helemaal klaar voor te zijn.
De wedstrijd begon en de eerste set ging naar Zwitserland. In de setwissel maakten we een kleine aanpassing en met veel doorzettingsvermogen pakten wij de 2e set met nipt verschil. (21-19) Klaar voor de 3e set!! Helaas lukte het ons niet om na een 11-11 gelijke stand nog punten te scoren waardoor we uit het toernooi lagen. Door de single elimination regel in de kwalificatie wisten we dat we tot donderdag 22 April moeten wachten op een nieuwe kans.

Door naar het volgende toernooi 

Ons wacht maar 1 ding, die 2e kans! Die gaan we aan met de ervaring die we hebben opgedaan in Doha en nu in het eerste toernooi hier in Mexico. Wij weten dat er meer in zit, dus we gaan er weer volle bak tegenaan. Ga jij ons aanmoedigen?

Informatie over de toernooien in Mexico

De toernooidata:

2e toernooi: 22-26 April

3e toernooi: 28 April – 2 Mei

Alle informatie zoals teams, het speelschema en de uitslagen zijn te vinden op:

https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1015

De wedstrijden zijn te volgen via Beachvolleybal World op Youtube!

https://www.youtube.com/channel/UCHQUWveEpeO1KTkwbDn6jNA

Reactie plaatsen