Stefan Boermans #1: Van sneeuw & hagel naar zon & strand
10 april 2021 

Stefan Boermans #1: Van sneeuw & hagel naar zon & strand

Reizen in deze tijden is niet niks. Toernooien spelen al helemaal niet, maar toch gaat het weer gebeuren. Na Doha, Qatar in Maart staan er niet 1, niet 2, maar 3 toernooien op de World Tour kalender. Dat allemaal op hetzelfde strand van Cancun in Mexico..

Aftellen naar het drieluik in Mexico

Zaterdag 10 April reizen wij met de BTN topteams af naar Parijs, waar we de overstap maken om vervolgens 13 uur te vliegen naar Cancun. Maar tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Trainingen worden aandachtig afgewerkt, oefenwedstrijden worden onderling gespeeld en de PCR Test moet weer worden gedaan.

Deze week was een standaard trainingsweek qua aantal uren, maar voor mijn gevoel toch een andere lading. Een stukje spanning maar vooral ook enthousiasme! We gaan weer spelen!! Op maandag stond er een kracht- en baltraining op de planning, dinsdag 2 baltrainingen, woensdag krachttraining, donderdag 2 baltrainingen, vrijdag een PCR test in de ochtend, vervolgens een baltraining en afsluitend een krachtsessie. Als we er dan nog niet klaar voor zijn…

Testen, quarantaine en dan is het zo ver..

De regels zijn voor ons erg streng. Zo moeten wij een negatieve testuitslag aantonen bij aankomst in Mexico. Daarna volgt een 2e test op het vliegveld, waarna we in quarantaine op de hotelkamer gaan wachten op deze uitslag. In Doha duurde dit voor ons meer dan 30 uur!

Zodra de uitslag negatief is mag je de kamer uit, maar je mag niet bij andere spelers aan tafel tijdens het eten, of in de buurt komen bij elkaars  trainingen/wedstrijden en zijn er bepaalde tijden om de zee wel/niet in te mogen.

Als deze regels niet worden nageleefd krijg je een waarschuwing. Een 2e waarschuwing/overtreding betekent een geldboete en bij de 3e overtreding verplicht uit de bubbel en dus uit de toernooien.

Voor de openbare gym en de trainingsvelden moet je je plek vooraf reserveren. Hierdoor kun je altijd veilig te werk gaan doordat er een limiet is aan aantal personen ter plekke. Zo kunnen we toch allemaal veilig aan de slag!

Stel je vraag!

Heb jij vragen over de toernooien, onze voorbereiding of is er iets anders wat je graag wilt weten? Stel je vraag via insta  @stefanboermans of  @strandbaas_, dan beantwoord ik jou vragen in het vervolg stuk wat online komt gedurende ons verblijf in Mexico.

Tot dan! Stefan

Alle toernooi informatie Mexico

1e toernooi: 16-20 April

2e toernooi: 22-26 April

3e toernooi: 28 April – 2 Mei

Alle informatie zoals teams, speelschema en uitslagen zijn te vinden op; https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1014

Reactie plaatsen